Σαραντάκος και «Ελληνικά Hoaxes» – Τα πραγματικά hoaxes του διαδικτύου

image

22 Ιουλίου 2019 www.rovespieros.gr

Σε καταγγελία κατά του αρχισυντάκτη των «Hoaxes»[*] κ. Αλικάκου, για μεροληπτικές αναρτήσεις υπέρ της ΝΔ προχώρησε ο μέχρι πρότινος (εξωτερικός) συνεργάτης Ν. Σαραντάκος.

Και εξαιτίας της μεροληπτικής στάσης του κ. Αλικάκου διακόπτει ο Νίκος Σαραντάκος τη συνεργασία με τα «Ελληνικά Hoaxes».

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κ. Σαραντάκος, σε δημόσιο διάλογο, εξηγώντας  την καθυστερημένη διάρρηξη της σχέσης του με τα «Ελληνικά Hoaxes»:

«Εχω ενδείξεις μεροληπτικής λειτουργίας αλλά όχι τόσες που να μου επιτρέπουν να βγάλω οριστικό συμπέρασμα. Αυτά τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Αλλά οι δημοσιεύσεις του Αλικάκου (που δεν τον παρακολουθούσα) είναι ξεκάθαρα αντιδεοντολογικές.[…] Αλλά να βρίζει ο Αλικάκος τον Πολάκη (ή όποιον άλλο) είναι ανεπίτρεπτο».

Δηλαδή, αν σωστά καταλαβαίνουμε, ο Νίκος Σαραντάκος διέρρηξε τη σχέση του με τα «Ελληνικά Hoaxes» εξαιτίας σχολίου του αρχισυντάκτη των «Hoaxes» στα social media για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη.

image

Δεν τον ενόχλησε τον κ. Σαραντάκο η προσπάθεια, των «Ελληνικών Hoaxes», απενοχοποίησης και ξεπλύματος συγκεκριμένης πολιτικής και οργανισμών (βλέπε ΝΑΤΟ), ακόμη και διεθνών προβοκατσιών

(π.χ. της αυτοαποκαλούμενης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη», κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών με ενεργό ρόλο στο αιματοκύλισμα στην ευρύτερη περιοχή), φτάνοντας μέχρι το σημείο να υιοθετήσουν χρυσαυγίτικα επιχειρήματα για τη μη ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο!

(Κατά δήλωσή του «Δεν εννοώ ότι διαφωνώ με το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων»)

Σαραντάκος και «Ελληνικά Hoaxes» – Τα πραγματικά hoaxes του διαδικτύου
image

– Δεν τον ενόχλησαν, τον (αυτοαποκαλούμενο μυθοκτόνο!!!) Ν. Σαραντάκο, οι τόσες αμφισβητήσιμες αναρτήσεις των «Ελληνικών Hoaxes».

– Δεν τον ενόχλησαν, τον Ν. Σαραντάκο, οι τόσες μεροληπτικές (πότε για τη ΝΔ, πότε για το ΣΥΡΙΖΑ) αναρτήσεις των «Ελληνικών Hoaxes».

– Δεν τον ενόχλησαν οι τόσες καταγγελίες, διαμαρτυρίες κλπ επαγγελματιών δημοσιογράφων και αναγνωστών για τα «Ελληνικά Hoaxes».

– Δεν ένιωσε άβολα, ο Ν. Σαραντάκος, ως «βοηθός σερίφη» στο διαδίκτυο…

… για τον κ. Σαραντάκο το ποτήρι ξεχείλισε με την (όποια) αναφορά (στα social media) του επικεφαλής των «Ελληνικών Hoaxes» στον κ. Πολάκη(!!!) και ένιωσε «εξαπατημένος» (κατά δήλωσή του).

(Καμία διαφωνία από τον κ. Σαραντάκο για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων των Ελληνικών Hoaxes, κατά δήλωσή του).

image

Καμία έκπληξη από την ευαισθησία του για τον Π. Πολάκη, γνωστός ο Ν. Σαραντάκος για την ταύτισή του με το βίο, την πολιτεία και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Καμία έκπληξη και από τη συνεργασία του Ν. Σαραντάκου, του ανθρώπου με τις δεκάδες εμπαθείς, αμφισβητήσιμες, ελεγχόμενες και αντιεπιστημονικές αναρτήσεις στο μπλοκ του, με τα μόνα πραγματικά Hoaxes του ελληνικού διαδικτύου, τα «Ελληνικά Hoaxes».

Σημείωση:

[*]. Τα «Ελληνικά Hoaxes» (συνεργάτης των οποίων ήταν ο κ. Σαραντάκος – Έμμισθος; Δεν το διευκρινίζει ο καταγγέλλων) ανήκουν στην ομάδα της «Athens Voice», του μέσου που προ λίγου καιρού έκανε αισθητή την παρουσία του, για ακόμη μία φορά, με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα για την άτυχη μετανάστρια νοσοκόμα που σκοτώθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ηρακλής Κακαβάνης

Σχόλια