Η Καθημερινή “ξεπλένει” τα Ελληνικά Hoaxes μέσω… της Θεωρίας της Σχετικότητας!

image

από AllNewz 25/02/2020

Ο σοφός λαός μας λέει: Ο έρωτας και το χρήμα, δεν κρύβονται!

Κι ενώ το δημοσίευμα του zougla.gr μας αποκάλυψε ότι η αμοιβή των Ελληνικών Hoaxes από το facebook και μόνο ανέρχεται στο ποσό των 302.400 ευρώ, υπάρχει κι ένας εδώ και πολύ καιρό κρυφός έρωτας εκτός από το χρήμα: με την οικογένεια Αλαφούζου, και ειδικά με το τέκνον “Καθημερινή”.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η <Κ> γράφει για τα χόαξες, και ούτε σπάνιο φαινόμενο τα χόαξες να ποστάρουν στη σελίδα τους στο facebook άρθρα της <Κ> που τους συμφέρουν. Μάλιστα ήταν η Λίνα Γιάνναρου της <Κ> που μου είχε τηλεφωνήσει όταν η AllNewz είχε δεχτεί αγωγή για άρθρο της σχετικά με εμβολιασμούς -που τελικά κέρδισε- και ήθελε σχόλιο για τη δίωξη μας.

image

Ήταν η Λίνα Γιάνναρου της <Κ> που πανηγύρισε για την καταδίκη ενός blogger στην <Κ> για “απάτη”, και ήταν η ίδια Λίνα Γιάνναρου της <Κ> που έγραψε ότι είμαι υπόδικη για άρθρο που έχει σχέση με εμβολιασμούς, βάζοντας… φωτό αεροπλάνο που υποτίθεται ψεκάζει (γιατί δεν είναι τέτοιο).

Στη συνέχεια, όταν η AllNewz αθωώθηκε, ήταν η ίδια Λίνα Γιάνναρου και η <Κ> που… ξέχασαν να το αναφέρουν… Εντάξει… αυτό λέγεται δημοσιογραφία…

Δυο εξώδικα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κατά των Ελληνικών Hoaxes και η Καθημερινή σπεύδει να τους βοηθήσει

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) έχει προκαλέσει σάλο το τελευταίο διάστημα με την αποδοχή και προβολή ψευδοεπιστημονικών θεωριών. Με αφορμή δυο σχετικά άρθρα μας που ανέδειξαν το θέμα, η ΕΕΦ απέστειλε όχι ένα, αλλά δυο εξώδικα εναντίον μας, ζητώντας να κατεβάσουμε τα σχετικά μας άρθρα και να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη, γράφουν τα Ελληνικά Hoaxes.

2-1

3-1

4-1

5-1


Και όχι ένα, αλλά δυο άρθρα δημοσίευσε η Καθημερινή στοχεύοντας την ΕΕΦ. Το πρώτο, της… “ειδικού” Λίνας Γιάνναρου. Βέβαια η “ειδικός” συμβουλεύτηκε άλλους “ειδικούς”, που της είπαν… Μα ΠΩΣ είναι δυνατόν να αμφισβητήσει κανείς την θεωρία της σχετικότητας;

Οι ειδικοί είναι “καταξιωμένοι επιστήμονες”, σε γερά πόστα όπως, ο καθηγητής Σχετικότητας στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας, Νικόλαος Στεργιούλας, ο δρ Σπύρος Βασιλάκος, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου, διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών – με λίγα λόγια το επιστημονικό κατεστημένο, το ίδιο (αν και όχι τα ίδια πρόσωπα) που όταν ο Αϊνστάιν δημοσίευσε τις θεωρίες του κατηγορήθηκε για “ψευδοεπιστήμη”. Όπως αναφέρει το wiki που έχει ξεχωριστή σελίδα για την κριτική που δέχτηκε:

Η κριτική της θεωρίας της σχετικότητας του Άλμπερτ Άινσταϊν εκφράστηκε κυρίως στα πρώτα χρόνια μετά τη δημοσίευσή του στις αρχές του εικοστού αιώνα, σε επιστημονικές, ψευδοεπιστημονικές, φιλοσοφικές ή ιδεολογικές βάσεις. Αν και μερικών εξ αυτών των επικρίσεων είχαν την υποστήριξη αξιόπιστων επιστημόνων, η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν γίνεται τώρα αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα. Οι λόγοι για την κριτική της θεωρίας της σχετικότητας έχουν συμπεριλάβει εναλλακτικές θεωρίες, απόρριψη της μαθηματικής μεθόδου και υποτιθέμενα λάθη της θεωρίας. Σύμφωνα με ορισμένους συγγραφείς, οι αντισημιτικές αντιρρήσεις για την εβραϊκή κληρονομιά του Αϊνστάιν παίζουν επίσης περιστασιακά ρόλο σε αυτές τις αντιρρήσεις. Υπάρχουν ακόμα ορισμένοι επικριτές της σχετικότητας σήμερα, αλλά οι απόψεις τους δεν μοιράζονται η πλειοψηφία στην επιστημονική κοινότητα. 

Δηλαδή, μην αμφισβητήσετε Εβραίο επιστήμονα, γιατί θα σας πουν κι αντισημίτη. Το ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποιοι που αμφισβητούν όλη ή μέρος της Θεωρίας της Σχετικότητας, αυτό μπορεί να συμβεί εκτός των Ελληνικών συνόρων, εκεί που η Καθημερινή και τα Ελληνικά Hoaxes δεν έχουν καμία δικαιοδοσία και δράση. Εκεί που -ίσως, ακόμα- πνέει ένας αχνός άνεμος Δημοκρατίας και ελευθερίας λόγου! : Sorry, Albert: Physics that challenges Einstein

Η ΕΕΦ “απολογήθηκε” στην «Κ» μέσω του α΄ αντιπρόεδρου της, Παναγιώτης Φιλντίσης, λέγοντας ότι αυτά που αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι «απλώς μια άποψη», η οποία δημοσιεύθηκε «στο πλαίσιο του πλουραλισμού». «Έχουμε ως ένωση τη θέση ότι ακόμη και μια αιρετική άποψη πρέπει να δημοσιοποιείται». Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με το άρθρο. «Καλώ όλους να κοιτάξουν το σύνολο του επιστημονικού μας έργου», είπε.

Πλουραλισμός; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Το δεύτερο άρθρο της <Κ>  έχει τίτλο, Όχι στις ίσες αποστάσεις, και υπογράφεται από τον Διομήδη Δ. Σπινέλλη, πρόεδρος και καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τι λέει ο κος καθηγητής; Σύμφωνα με πρόσφατη είδηση που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», το περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) «Physics News» δημοσίευσε άρθρο που υποστηρίζει με βάση ένα (νοητικό, καταλαβαίνω) πείραμα ότι η Θεωρία της Σχετικότητας είναι εσφαλμένη. Στέλεχος της ΕΕΦ δικαιολόγησε τη δημοσίευση λέγοντας ότι είναι «απλώς μια άποψη», η οποία προβλήθηκε «στο πλαίσιο του πλουραλισμού». Στην πραγματικότητα, η δημοσίευση ήταν απολύτως άστοχη και πρέπει να ανακληθεί.

Διαβάστε τα ρέστα στο λινκ. Δεν θα κάτσω να αναλύσω ΟΥΤΕ τη Θεωρία τη Σχετικότητας, ΟΥΤΕ αν έχει δίκιο ή όχι ο Αϊνστάιν. Θα πω μόνο το εξής:

  1. Αυτοί που έδωσαν κώνειο στον Σωκράτη, ζουν ακόμα μεταξύ μας
  2. Αυτοί που καταδίκασαν τον Γαλιλαίο, ζουν ακόμα μεταξύ μας
  3. Αυτοί που έκαψαν τα βιβλία στο Μεσαίωνα, ζουν ακόμα μεταξύ μας
  4. Αυτοί που εξήγαγαν Ιερές Εξετάσεις, ζουν ακόμα μεταξύ μας
  5. Αυτοί που σκότωσαν στο όνομα της Επανάστασης και του Διαφωτισμού για να επιβάλλουν τον αποκλειστικά δικό τους Σκοταδισμό, ζουν ακόμα μεταξύ μας
  6. Αυτοί που στις πιο σκοτεινές πτυχές της Ιστορίας της Ανθρωπότητας κυνήγησαν την πληροφόρηση και την ελεύθερη διακίνηση απόψεων και λόγου, ζουν ακόμα μεταξύ μας
  7. Ο Χίτλερ και ο Στάλιν, ζουν ακόμα μεταξύ μας. Απλά… ξύρισαν τα μουστάκια τους. Το κοντό, και το μακρύ τους…

Παρεμπιπτόντως ακούστε και τον “περιθωριακό” Μάνο Δανέζη να λέει μερικά λογάκια για τη Θεωρία της Σχετικότητας:

Διαβάστε επίσης

Δεν μου λες Αρχοντή (Mad Scientist), εσύ πόσους καρκινοπαθείς έχεις θεραπεύσει;

Και watchdog, και εκπαιδευτής σκύλων μαζί γίνεται;

Τα “watchdogs” του Σόρος ανέλαβαν να ελέγχουν τι θα διαβάζετε στο facebook

“Πράκτορες” και με τη βούλα πλέον τα Ελληνικά Hoaxes!

AllNewz αποκλειστικό Χημικοί αεροψεκασμοί

Ξεπεράσατε τα όρια της γελοιότητας!

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σχόλια